MEDIEBLOGGEN

Denne blog er ikke længere aktiv, da vi fremover skriver indlæg på www.mediacom.dk, hvor du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev.

fredag, maj 11, 2007

Er det farvel til klikraten som pejlepunkt?

Af Annemarie Kirk
I den seneste version af MediaCom:ments bragte vi en række pointer fra Peytz & Co’s optræden på MediaCom:ments:Live i april. Peytz & Co’s oplæg handlede om virksomhedens online liv og fokus var på, at virksomheder kan lære af medierne, der i årevis har underholdt og engageret brugerne på nettet og ikke mindst trukket trafik til deres sites. En mulig måde for virksomheder at trække trafik til deres site kunne være via relations- og dialogmarkedsføring lød opfordringen fra Peytz & Co.

Kært barn mange navne
At drive trafik har naturligvis ikke kun været forbeholdt relations- og dialogmarkedsførere også bannerkampagner har haft som fokus at drive trafik til websites. Et begreb har været i fokus i denne proces: Klikraten, click-through rate, CTR – kært barn har som bekendt mange navne - men ordene dækker over det samme begreb; den rate, der denoterer hvor mange gange et banner er eksponeret i forhold til antal klik det har fået. Historisk set har dette parameter været et pejlepunkt for kampagnesucces. Købes der ind på klikbasis er fokus naturligvis på antal leverede klik til et givet website, men har man med en CPM-kampagne at gøre, er klikraten stort set altid at finde i evalueringen som et centralt punkt.

Nye vinde
Men nu blæser der nye vinde på rigtig mange kampagner, og måske vil disse vinde blæse klikraten som pejlepunkt ud på et sidespor. For både i og udenfor Danmark ser man en ny trend, hvor fokus er på interaktion i stedet for klik. Frasen fra udlandet lyder p.t. ”remove the click...increase the response”, og refererer til bannere, hvor kampagnens indhold er flyttet ud i banneret og derfor ikke har fokus på at drive trafik til et kampagnesite.

Ændringerne kan illustreres således:


Bannere som kampagnesites
Danica Langt Liv-kampagnen, som tidligere har været omtalt i Børsen Medie Marked og på Mediacoms
blog er til dels et eksempel på denne nye trend. Men andre steder går man nu endnu længere og flytter reelt sit indhold ud på andre websites end ens eget. Bannerne er ganske simpelt små kampagnesites i sig selv, og klikket, hvis der lægges op til, at man skal klikke, er et konverteringspunkt snarere end et skidt på vej til konvertering sådan som klikket er det i dag.

Her er et eksempel på et banner som et mini-kampagnesite:

Goddag til direct marketing elementer
Hvis denne trend får fat og begynder at gennemsyre mere end bare de mest innovative spilleres digitale kampagner, vil vi uden tvivl se, at kampagner med fokus på klikrate vil miste en væsentlig del af sin betydning til fordel for mere engagerende kampagner, hvor man konverterer og bliver et lead frem for at klikke og blive en besøgende til et website. Og set fra min pind bliver det ikke sørgeligt at sige farvel til klikraten som pejlepunkt, da de nye typer bannere konverterer væsentlig bedre bl.a. fordi de engagerer og udfordrer brugerne og får dem til at interagere. De nye typer bannere viser ganske simpelt vejen frem mod digital som en kanal med langt flere direct marketing elementer end hidtil.

1 Comments:

At 9:10 AM, Anonymous Anonym said...

Jeg er helt enig...

 

Send en kommentar

<< Home